OR I PLATA PER CONSTANTÍ AL GRAN PREMI D’ESPANYA DE TIR AMB ARC AMB RÈCORD INCLÒS

El club de tir amb arc Constantí a brillat amb llum pròpia aquest passat cap de setmana al Gran Premi d’Espanya de Tir amb Arc realitzat a Lleida. En aquesta competició de màxim nivell estatal, la participació és exclusivament en categoria absoluta.

El club ha estat representat per les juniors Maria Pitarch que va ser quarta en la World Cup de Nimes i segona en el round del campionat d’Espanya, per Laura Pullès plata del ct. de Catalunya, i per la cadet Èlia Canales tricampiona d’Espanya i tercera a la World cup de Nimes.

Va començar el round classificatori el dissabte 19 de maig a la tarda, sota l’amenaça de pluja i amb tempesta elèctrica. Tot i això, Maria Pitarch va batre el rècord de Catalunya amb 322 punts sobre un màxim de 360 ​​tirant a la diana a 70 metres. Després va entrar un vent molt fort de l’est, per la seva dreta, que va ensorrar les bones puntuacions de tots els arquers que després de modificar visors i compensar van poder reprendre les bones sensacions. En acabar el round, Maria Pitarch es va posicionar la primera al classificatori, Èlia Canales sisena i Laura Pullès la dotzena.

Un cop posicionats els arquers al round classificatori, van començar les eliminatòries pel sistema de sets el diumenge. Maria Pitarch va començar guanyant a la també catalana Cristina Manzanera per 6-0, passant a guanyar a la balear Lara Sampeiro en quarts de final per 6-2, el que li donava el pas a les semifinals contra la madrilenya Sandra Nieva que havia eliminat a Laura Pullès a vuitens de final i que va oposar més resistència però a la qual Maria va guanyar per un 7-3, passant ja a disputar la final.

Èlia Canales va començar guanyat a la balear i companya de la selecció nacional cadet, Natalia García per 6-2, passant a disputar una eliminatòria molt complicada contra la que va ser la nostra representant a les olimpíades Adriana Martín. Emoció fins a l’última entrada on Èlia va guanyar a Adriana per 7-3. Això li va donar pas a semifinals contra la valenciana Laura Warmuz a la qual va guanyar per 6-2, arribant a la final contra la seva companya de club i d’entrenaments Maria Pitarch.

Van començar les finals amb les arqueres d’arc compost fins arribar a la final d’arc recorbat femení en categoria absoluta entre Èlia i Maria sota la supervisió del seu entrenador Santos López que acumula un gran bagatge d’exits en les darreres temporades on no se li resisteix cap títol.

Van arrencar amb nervis i mesurant les seves forces però van acabar fent unes puntuacions molt altes demostrant el gran nivell que tenen i perquè són les candidates a representar-nos en el campionat d’Europa i en el cas de Èlia als JJOO de la joventut d’en Argentina. Al final, després d’un ajustat 4-4 Maria Pitarch va decantar l’eliminatòria al seu favor amb un 29 sobre 30 punts, guanyant la medalla d’or.

Aquests resultats son mostra de l’alt nivell competitiu, del compromís i de l’ambició d’aquestes arqueres. Encara havent aconseguit l’objectiu, després de molt esforç, van competir amb una gran actitud. Cal agrair-los a elles i a tot l’equip tècnic així com a la direcció del club el seu suport i professionalitat. Finalment, agrair a l’Ajuntament de Constatí, alcaldia i regidoria d’Esports el suport mostrat en tot moment.

La temporada de Èlia Canales i de Maria Pitarch estan sent excepcionals, havent tingut un gran rendiment, per sobre del que s’esperava sent tan joves, va concloure el seu entrenador Santos López.