Èlia Canales fa història i es proclama campiona del món per equips mixte

L’arquera del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales, ha tornat a fer història aquest diumenge 26 de maig després d’aconseguir la medalla d’or per equips mixtes a la Copa del Món d’Antalya (Turquía), formant parella amb el gallec Miguel Alvariño en la modalitat d’arc recorbat.

Es tracta de la primera ocasió en què una representació de la Federació Espanyola de Tir amb Arc aconsegueix la medalla d’or en una Copa del Món. La parella formada per Èlia Canales i Miguel Alvariño s’ha imposat a la gran final per 5 a 3 al combinat rus format per Elena Osipova i Erdem Irdyneev, després de protagonitzar una gran remuntada.

En les eliminatòries prèvies, la parella Canales- Alvariño es va desfer de França en la primera ronda. En la segona eliminatòria, s’imposaven a la selecció dels Estats Units, una de les grans favorites, per 2 a 6. A quarts de final s’imposaven a Moldàvia per 0 a 6. I aconseguien classificar-se per la gran final després de guanyar a la República Xina per 5 a 1 en una emocionant semifinal.

També aquest passat diumenge, l’equip espanyol femení format per Èlia Canales, Alicia Marín i Celia Castaño es va quedar a les portes de pujar al podi, després de caure en la lluita pel bronze davant la selecció russa.