Èlia Canales, del Club de Tir amb Arc Constantí, obté plaça per als JJOO de la Joventut 2018

Èlia Canales Martín, representant del club de Tir amb Arc Constantí ha participat del 2 al 8 d’octubre en el Campionat del Món celebrat a la ciutat de Rosario, a l’Argentina, en la categoria d’arc recorbat cadet femení. Durant aquesta participació ha aconseguit obtenir l’única plaça, de les dues possibles, per representar Espanya als Jocs Olímpics de la Joventut de 2018, que es faran a Buenos Aires, del 6 al 18 d’Octubre.

Amb una participació total de 521 arquers en les categories cadet i júnior, només podien classificar-se16 arqueres. Èlia, després d’eliminar amb autoritat les seves rivals algunes vegades, fent patir als seus amb fletxes de desempat al límit en d’altres o remuntant sets impossibles, va aconseguir classificar-se entre les 16 escollides per estar en els Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires del 2018.

El fred, la pluja i el vent, van ser els protagonistes durant la setmana de competició. Els arquers han hagut de donar el millor d’ells mateixos per poder suportar les dures condicions meteorològiques que van passar factura.

Canales es va iniciar en el tir amb arc fa tres anys al club TAU de Tarragona, i actualment competeix per Club de tir amb arc Constantí. Tanca d’aquesta manera una temporada excepcional. En aquest any 2017 destaquen els ors dels campionats Espanya i de Catalunya d’aire lliure i sala com individual cadet i per equips, així com els ors de la lliga FCTA i RFETA, a més d’haver batut diversos rècords en les categories cadet i júnior entre d’altres mèrits.