Amb la presència de 1200 atletes es va iniciar el 19 de gener la tercera prova del campionat del món de tir amb arc en sala indoor realitzat a la ciutat del sud de França de Nimes. La 20a edició d’aquest torneig ha convocat arquers de 50 països de tots els continents destacant la presència de les primeres figures a nivell mundial així com dels campions olímpics.

El club de tir amb arc Constantí va acudir a la cita amb 5 arquers i amb 5 més de l’acadèmia de tir amb arc amb seu al club de Constantí.

La competició organitzada de forma molt acurada ha estat un èxit de participació i de resultats. El nivell és cada vegada més alt amb puntuacions gairebé impossibles.

El club participava en les categories de menors de 15 anys i júnior, que és fins als 20 anys, amb el tall en 1/16 de final, és a dir els 32 millors de cada categoria.

Maria Pitarch i Èlia Canales del club de Constanti en els entrenaments ja van deixar clar que anaven a per totes

Dissabte a les 7:45 van començar les rondes classificatòries. Èlia va batre els rècord cadet i júnior de Catalunya amb 289 sobre 300 en el parcial i amb 571 sobre 600, sobre diana triple vertical a 18 metres, que la va situar en 5a posició del rànquing. Maria Pitarch es va classificar en la posició 15a, passant el tall amb comoditat.

Van començar les eliminatòries a 1/16 de final amb l’enfrontament de Èlia Canals amb la suïssa Michèle Fontanellaz guanyant Èlia per 7 a 1, va seguir en 1/8 contra l’eslovena Spela Fers a la qual va superar per un 6-4 igual que a la francesa Elodie Kaczmareck ja en quarts de final, accedint a semifinals contra la número u, la italiana Tanya Giaccheri, Tata, contra la qual va perdre donant-li pas a disputar la medalla de bronze.

En les rondes eliminatòries Maria Pitarch partia d’una posició incòmoda ja que es va enfrontar en primer lloc contra la sueca Tove Fjallstrom a la qual va guanyar per 7-3 per després trobar-vos amb la número dos del rànquing, la francesa Mathilde Louis a la qual va guanyar en una emocionant eliminatòria per 6-4 posant a prova els nervis de tots els espectadors. Després de superar a la número dos es va enfrontar a la iraniana Shaili Ghorbani a la qual va superar per un clar 7-1, enfrontant ja en semifinals a la representant d’Estònia, Alexandra Pollumae contra la qual va perdre 6-2, donant-li el pas a disputar el bronze contra la seva companya d’entrenaments i de club Èlia Canals.

Dissabte va finalitzar amb el debut dels novells del club, Ester Bertran i Miquel Romero, i amb una medalla de plata en la categoria de menors de 15 anys per Julia Galera a més un 6è lloc en el rànquing dels junior per Arnau Peña, tots dos de l’acadèmia de tir amb arc.

Començava el diumenge 21 de gener amb la realització del torneig secundari per a tots aquells que no havien pogut passar el tall, guanyant el primer lloc la Laura Pullès també del club de tir amb arc Constantí. A les 08h. van començar les disputes per les medalles en totes les categories Santos López entrenador de la Èlia i de la Maria al costat de la psicòloga Lourdes Carrascón van tenir extra de treball en haver de preparar l’eliminatòria entre elles.

A les 09:30 van sortir “a la moqueta” a disputar l’anhelada medalla de bronze. Ens van oferir un espectacle d’altura, professional i de qualitat, sense errors, demostrant que havien arribat allà per mèrits propis. Hi va haver de recórrer a un segon entrenador, la Roser Salas, perquè cadascuna de elles tingués un coach en la línia de tir. Al final per 7-3 va guanyar la medalla de bronze la Èlia Canals, i Maria Pitarch un merescudíssim quart lloc.

Èlia Canales comença un 2018 a l’altura de la temporada passada, on va guanyar els campionats i les lligues de Catalunya i d’Espanya en sala i en aire lliure a més d’aconseguir la plaça per a Espanya per als Jocs Olímpics de la Joventut que es faran a Buenos Aires el proper mes d’octubre.

Les nostres arqueres i el seu equip tècnic ens han deixat un gran cap de setmana per al club de tir amb arc Constantí, ple d’intenses emocions i molta feina que continua donant els seus fruits.

 

Enllaç del campionat: https://www.youtube.com/watch?v=K7-aoBSCpJs

Finals minut: 34 fins el 48 – Medalles: Minut 2:27:00