Tres medalles per a Constantí en el campionat d’Espanya de tir amb arc

Tres medalles per a Constantí en el campionat d’Espanya de tir amb arc

Benalmádena, Màlaga 8-10 de febrer

Els dies 8,9 i 10 de Febrer s’ha celebrat el campionat d’Espanya júnior, cadet i menor de 14 anys a Benalmádena, Màlaga. En aquesta ocasió representant al club de tir amb arc Constantí, han anat set esportistes amb el seu entrenador Santos López. Els arquers que han assistit a la cita nacional són els cinc júniors Miki Romero, Laura Pullès, Èlia Canales, Alba Ortega i Maria Pitarch. En categoria cadet van acudir Miquel Marsal i Julia Galera.

Van començar la competició els júnior el divendres 8 en una intensa jornada; al matí les noies es classificaven de la següent manera, Èlia en segona posició, María en tercera, Laura en desena i Alba en vintena de 31 participants. D’altra banda Miki es classificava el dissetè de 28 al round masculí. A la tarda es va donar començament a les sèries eliminatòries des 1/16 on perdia Alba Ortega 6-4 contra les madrilenya Leticia Cantos, la resta d’arquers guanyaven les seves respectives eliminatòries sense cedir cap punt de set, guanyant 6-0. En 1/8 les noies guanyaven les seves eliminatòries però Miki perdia contra el navarrès Jorge Castaño 6-0 que s’havia classificat primer en el round. En 1/4 de final, les arqueres constantinequens Èlia i Laura s’havien d’enfrontar decantant aquest cop per Èlia l’eliminatòria 6-2. En semifinals s’enfrontaven Maria i Èlia guanyant Maria 6-0, el que li donava el pas a la final per l’or i deixava a Èlia per disputar la medalla de bronze. Èlia s’enfrontava pel bronze a la madrilenya Mónica Galisteo perdent 6-4 i quedant finalment en el quart lloc del campionat. Maria s’enfrontava a l’andalusa Leyre Fernández en una final molt ajustada on la de Constantí va aconseguir remuntar un 5-1 per empatar 5-5 i jugar-se la medalla d’or a una sola fletxa. L’eliminatòria es decantava per l’andalusa en tenir la fletxa més propera al centre, d’aquesta manera Maria es proclamava subcampiona d’Espanya després d’una gran temporada de sala.

Les júnior Èlia i Maria al costat de Pablo Mercader van guanyar per comunitats autònomes la plata del campionat. Maria es penjava una segona plata a la cerimònia del premi com a subcampiona d’Espanya júnior.

El dissabte 9 al matí va ser el torn dels cadets. A Miquel Marsal, en el seu debut, li van poder els nervis i no va aconseguir passar el tall. Per la seva banda Julia Galera va passar el tall i va guanyar a la valenciana Laura Warmuz per 6-4 però va perdre en vuitens contra l’asturiana Alba Reigosa.

Gran campionat per a les de Constantí que ja estan preparant els classificatoris per a l’quip nacional i la temporada d’aire lliure amb els propers campionats d’Espanya i l’europeu de Minsk a Bielorússia.