CAMPIONAT D’EUROPA DE TIR AMB ARC – BRONZE PER EQUIPS

Amb una participació amb 469 atletes de 40 països, s’ha realitzat del 26 de Juny a l’1 de juliol el Campionat d’Europa de tir amb arc de les categories cadet i júnior a les modalitats d’arc recorbat i de politges, a la localitat grega de Patras.

Van començar les rondes eliminatòries amb una pluja intensa i molt vent, sent les condicions molt dures. Maria Pitarch que estava en les primeres posicions després d’una ensopegada amb la corda de l’arc que se li va enganxar amb el cordó de l’impermeable en tirar la fletxa, va acabar amb una posició per sota de les seves possibilitats però amb una bona marca de 620 punts malgrat el nul i la meteorologia.

Van començar les eliminatòries a 1/24 de final contra la sueca Tove Fjällström a la qual va guanyar per 7-3, va seguir en 1/16 contra la ucraïnesa Yevheniia Chybisova a la qual després d’un interessant duel va haver de decidir a una única fletxa de desempat que va guanyar Maria. Després d’això li va tocar enfrontar-se en 1/8 contra la que seria la medalla de bronze del campionat, la turca Gulnaz Coskun perdent per un 3-7. Maria finalment va ocupar el 9è lloc en el rànquing individual.

Èlia Canales per la seva banda, també va haver de lidiar amb la meteorologia adversa però els seus 638 punts la van situar en la primera posició de les espanyoles pel que passava a ser la representant espanyola per equips mixtes al costat de Yun Sánchez.

Van arrencar les eliminatòries a 1/24 de final contra la Romanesa Madalina Amaiestroaie a la qual va guanyar per 7-3, passant a 1/16 de final contra la danesa Lena Agerholm guanyant per un contundent 6-0. Ja en 1/8 la cruïlla amb la que seria la medalla d’or, l’alemanya  Clea Reisenweber, en una emocionant final on punt dalt punt baix podia haver-se decantat del costat de Élia.

Per equips mixtes Élia Canales al costat de Yun Sánchez van començar guanyat a Moldàvia per 6-2 en ajustat trobada perdent  en quarts de final contra l’equip turc quan estaven empatats a 3 punts de set.

L’equip cadet femení format per Èlia Canales de Constanti, la madrilenya Ines de Velasco i l’eivissenca Natalia García van guanyar a vuitens de final a l’equip de Romania fent bons punts per 6-2 però en el següent duel, van perdre davant Rússia ja a quarts de final quedant  sense opció a medalla.

Per contra l’equip femení júnior format per la arquera de Constantí Maria Pitarch, les madrilenyes Mònica Galisteo i Paula Gutierrez van començar guanyat a l’equip amfitrió per un 6-0 en vuitens de final, van continuar destronant a la totpoderosa Rússia després de l’empat a 3 per un 5-3 ja a quarts, accedint a les semifinals aquest cop contra Ucraïna amb la que van perdre donant ja el pas a disputar la medalla de bronze el diumenge, dia de finals.

El diumenge 1 de juliol a les 15 h al port de Patras, amb 29ºC, brisa i sol radiant va donar començament la final pel bronze contra les italianes. Nervis a flor de pell, però les espanyoles van ser molt superiors i van guanyar per 6-2. Una medalla de bronze ben merescuda i que premia l’esforç de tot un equip.