CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TIR AMB ARC A L’AIRE LLIURE 2018

Amb gairebé un centenar d’arquers s’ha realitzat a Constantí el Campionat de Catalunya de tir amb arc.

La competició s’ha realitzat al Camp de futbol de la Coma a Constantí a càrrec del club esportiu de Tir amb Arc Constantí, que ja ha demostrat en altres edicions la seva capacitat organitzativa, com al Campionat de Catalunya de sala del 2016 o a les tirades de la Lliga Catalana.

Hi han participat primeres figures a nivell nacional i internacional com Maria Pitarch actual campiona d’Espanya júnior i bronze en l’últim campionat d’Europa, d’Èlia Canales tres vegades campiona d’Espanya cadet, bronze de la World Cup de Nimes i representant nacional en els Jocs Olímpics (JJOO) de la joventut a Buenos Aires a l’octubre, de Julia Galera campiona i rècord d’Espanya infantil i medalla de plata a la World Cup de Nimes, d’Arnau Penya campió d’Espanya cadet i de César Gómez diverses vegades campió d’Espanya sènior amb arc de politges.

El campionat que va haver de ser suspès al juny per un fort aiguat amb tempesta elèctrica aquesta vegada ha pogut celebrar-se en unes condicions immillorables malgrat que les previsions donaven pluja.

La prova es va desenvolupar segons la normativa internacional de World Archery i va comptar amb la presència dels jutges Mariano Quesada, Alicia Forner i Felip Masip, aixó com als senyors David Pullès, José Galera i Miquel Marsal com Jurat d ‘ Apel·lació.

Compte enrere i cronòmetres en marxa la prova va començar puntualment amb les rondes classificatòries per a continuar després del primer tall amb les eliminatòries en quarts de final. Les categories de veterans i la divisió d’arc estàndard no van fer eliminatòries, ja que es reserven per a les divisions d’arc recorbat i de politges.

Finalment al medaller va haver alguna sorpresa amb resultats inesperats, malgrat això el nivell ha estat molt alt i els finalistes van donar un gran espectacle.

Maria Pitarch del club de tir amb arc Constantí va competir en la categoria sènior tot i ser júnior i després de quedar primera al round es va imposar a Cristina Manzanera del Montjuïc per un clar 6-0. Èlia Canales també del Constantí es va imposar a Alba Ortega de l’Arboç per 6-2 a la categori cadet

Els infantils Julia Galera i Miquel Marsal així mateix del Constantí, van competir com cadets i van fer un gran paper quedant a les portes de les medalles de bronze, amb dos quarts llocs, demostrant ja el potencial per a la propera temporada.

Els Junior Miki Romero i Laura Pullès van obtenir la segona posició en les seves respectives categories, demostrant la seva bona progressió en aquest esport tan tècnic i de força.

En Categoria sènior home va guanyar Raul Quiles de Sant Cugat i en arc de politges no van haver sorpreses guanyant la gallega Lucia Rodríguez i l’omnipresent César Gómez del club de la Conxorxa d’Arenys de Mar.

Les autoritats que han assistit a l’esdeveniment com l’alcalde de Constantí Òscar Sánchez, el regidor d’esports Fede Díaz i el delegat territorial d’esports Joan Plana han gaudit d’una competició de qualitat que ha reunit els millors i que no ha defraudat a ningú

Ara ja queda tancar la temporada d’aire lliure i la propera cita serà la Lliga Catalana de sala els dies 27 i 28 d’octubre al pavelló poliesportiu de Constantí

RESULTATS

Resultats Eliminatòries

Resultats Classificatori